Nakon Buđenja Često Vam Je Jastuk Mokar Od Pljuvačke: Postoje Mnogi Zdravstveni Razlozi Za Tu Pojavu, A Neki Su I Posebno Opasni (SAVJET)

D ali vam se ikada dogodilo da ste previše umorni , da ste imali jako naporan dan , i kada odete u krevet , vrlo brzo zaspete , a ujutro kada se probudite otkrijete da je vaš jastuk vrlo vlažan , i da je na jastuku ostalo mnogo tragova pljuvačke , koja je curila iz vaših usta dok ste savali.

Obično ljudi koji su jako umorni , i koji ne spavaju danima dobro , ujutro primjete pljuvačku na jastuku. To se najčešće događa kada imate takav san koji nije čvrst i koji nije pravi , a niste budni ni s jednim dijelom svog mozga , što zapravo pokazuje da ste imali jako kvalitetan san.Ovo može ukazivati na to da ste sanjali nešto lijepo , ali treba izbjegavati ovakvu vrsu umora , i odmarati se na vrijeme. Slina sama po sebi nije tako opasna , pa je požljna u ustima , jer uništava bakterije koje loše utiču na zdravlje naših zuba. Naime , slina iz usta nam utiče na cjelokupno zdravlje. Ona pomaže probavi , jer ima veliki uticaj na razgradnju hrane koju unosimo u organizam.

..