OBRATITE PAŽNJU KAD IDETE NA LJETOVANJE: Zbog OVOG PREKRŠAJA Prijeti Vam Kazna I Do 1.500 Eura I Zabrana Ulaska U EU

Od ovog ljeta na snagu stupa zakon , da ako napravite saobraćajni prekršaj na teritoriji EU i ako on bude dokumentovan , na vašu kućnu adresu može da vam dođe kazna u iznosu od 100 do 1.500 eura , a ukoliko na vrijeme ne platite kaznu , može se desiti da vam bude zabranjen ulaz u EU , a zabrana može biti dugotrajna i teško se ukida.

Takav slučaj je zabilježen je zabilježen u Sloveniji , a riječ je o vozaču iz Srbije , koji je dobio kaznu zbog prekoračenja brzine. Naime , vozač je prekoračio brzinu za 15 km na sat , i na njegovu beogradsku adresu , pola godine kasnije je stigla kazna u iznosu od 250 eura.

Damir Okanović koji radi u Komitetu za bezbijednost saobraćaja je za novine rekao , da ukoliko vozaču na kućnu adresu stigne kazna , da to nikako olako ne shvata , nego da se konsultuje sa advokatom i vidi koja su njegova prava , jer u suprotnom to može skupo koštati. Svaki vozač koji se ogluši na prekršajnu kaznu , snimljen je kamerama , i tako da sankcije mogu biti mnogo gore. Odmah mu se zabranjuje ulazak u EU , a to će utvrditi kod pokušaja prelaska granice.

..