Stručnjaci Izumili Zaštitnu Masku Koja UBIJA KORONA VIRUS: Ima USB Ulaz I Puni Se Kao Mobitel, Sama Se Čisti. EVO KAKO (FOTO)

Kada je u pitanju pandemija korona virusa , stručnjaci u cijelom svijetu , na razne načine pokušavaju da pronađu najefikasnija rješenja kada je u pitanju zaštita od ovog virusa. Mnogi timovi u svijetu rade na pronalasku vakcine protiv ovog virusa.

Međutim , stručnjaci iz Izraela tvrde da su napravili zaštitnu masku za višestruku upotrebu , a napravljena je tako da korona virus može da uništi sa toplinom , koja se dobija putem punjača od mobilnog telefona. Dezinfekcijski proces traje oko 30 minuta , a korisnici ne bi trebali nositi masku dok je spojena na punjač.Ova maska u sebi ima USB ulaz , koji se spaja sa izvorom struje preko standardnog punjača za mobitel , te na taj način zagrijava unutarnji sloj maske , koji je sačinjen od karbonskih vlakana , i to do temperature od 70 stepeni , što je dovoljno velika temperatura da bi se virus uništio. Stručnjaci su otkrili da jednokratne maske koje se koriste kod zaštite od virusa , nisu nimalo ekonomične , ali ni učinkovite kada je u pitanju zaštita od korona virusa. Prototip ove nove zaštitne maske izgleda kao standardna N95 maska za lice , s ventilom s prednje strane i gumenim trakam za učvšćivanje maske za glavu.

..