Medicinska sestra se fotografisala sa novom majkom u bolnici. Dvadesetdvije godine kasnije, iznenadila se kada se ponovo vratila

Za Lindu Dominguez, rađanje prvog djeteta bilo je prekretnica u životu zbog više razloga. 1995., rodila je dijete u Sharp Chula Vista medicinskom centru, na porodiljskom odjeljenju.

Kada je sestra Chrissy Basiliere došla da pomogne pri porodu Lindinog djeteta, ova nova majka nije očekivala da će medicinska sestra toliko uticati na njen život.

Kada se Linda pojavila na 25. godišnjici, morala je reći svojoj najdražoj medicinskoj sestri o svojim životnim odlukama nakon poroda.

U ovom videu, objavljenom 21. Februara, 2017. godine, Linda i Chrissy su se ponovo srele nakon 22 godine, uz dugi, značajni zagrljaj. „Prošlo je tako puno vremena.“, rekla je Chrissy Lindi sa suzama u očima. Glavna porodilja uskoro će saznati zasto je ovaj ponovni susret toliko značajan za njenu staru, zahvalnu pacijenticu. Linda je imala jako bitne stvari da podijeli sa Chrissy o svom životu, nakon poroda.

Linda je otkrila, „Željela sam da budem kao ona. Željela sam da se ljudi osjećaju onako kako je ona mene natjerala da se osjećam.“

Zbog Lindinog iskustva sa sestrom Chrissy, bila je inspirisana te postala i sama medicinska sestra.

Porođaj je Lindu podstakao da postane osoba koja se brine o drugima, čini da se oni osjećaju prijatno, i da bude i psihička i fizička potpora za one koji to trebaju – kao što je Chrissy uradila za nju prije 22 godine.

..