SVAKU VEČER PRIJE SPAVANJA POJEDITE KAŠIKU MEDA: EVO ŠTA ĆE SE DOGODITI VAŠEM ORGANIZMU

Kada biste se probudili sutra ujutru nakon što biste sanjali kako ste tokom noći smršavili, sigurno bi pomislili kako bi bilo odlično da je to moguće. Međutim, pommoću hibernacijske dijete se baš to može i desiti.
Trošiti masti dok spavaš- Sa ovom dijetom vaš san možete pretvoriti u stvarnost. U prva četiri sata ćete spavati najdublje i tada je vaš noćni sistem oporavka najzaposleniji. Vaše tijelo možete nagovoriti da troši masti dok vi spavate, tako da ćete se probuditi ujutru ne samo mršaviji, nego u boljoj formi i dosta zdraviji.

Bilo bi odlično da jedete tri do četiri puta u sedmici nemasno meso. Ukoliko ste vegetarijanac, morat ćete u prehranu uključiti veće količine soje i drugih alternativnih izvora bjelančevina. Riba je odličan izbor jer skoro nikako enma masnoće, lako se priprema i ima dosta vrsta. Nevjerovatno je bogat izvor proteina, kao cijelog niza najbitnijih minerala i vitamina. Nemoj je prekuhati i jedi kombinacije plave i bijele ribe, odnosno masne i nemasne. Masne ribe su inćuni, sleđ, skuša, srdela, sardina, tuna, girice, pastrva i losos. Ostale su uglavnom one koje nazivamo bijelom ribom: romb, iverak, list, lubin, arbun, bakalar, grdobina, mol i dr.

Jaja su prikladan izvor bjelančevina, ali nemojte ih jesti u prevelikim količinama jer mogu podići razinu holesterola. Dvaput do triput sedmično je dovoljno. Ugljikohidrate bi trebalo jesti svakog dana, samo pripazi da uravnotežite izvore, kao što su hljeb i tijesto, s voćem koje sadržava fruktozu, povrćem i medom, kako bi uvijek imali dovoljno hrane za mozak.

..