PILA JE OVAJ NAPITAK SVAKO JUTRO NA PRAZAN STOMAK, NAKON 15 DANA DESILO SE ČUDO: Organizam će vam biti zahvalan

Ovaj jako moćan začin je bogat antioksidansima, magnezijem, vitaminima A i C, a u kombinaciji s vodom čini nevjerovatne stvari za organizam!
Kumin je začin čudesnog djelovanja na organizam i sve ukupno zdravlje cijelog čovjeka. Jača vaš imunitet, poboljšava rad probave te smanjuje plinove i nadutost. Smiruje sve upalne procese u organizmu, kao i bolove, a vrlo je učinkovit i u borbi sa zatvorom i viškom kilograma. Reguliše i nivo holesterola i izbacuje toksine iz vašeg organizma.

U ayurvedi se koristi za ženske reproduktivne organe, zdravlje maternice, kao i za poticanje laktacije kod dojilja. Zbog toga, redovno konzumirajte čaj od sjemenki kumina. Ovaj jako moćan začin djeluje na zdravlje vaše kože, ublažava svrab i iritacije koje su izazvane različitim upalnim procesima.

Ali pravo čudo se događa onda kada ovaj začin pomiješate sa vodom.

Topla preporuka je da pijete i čaj i vodu s kuminom i za oralno zdravlje, jer on ne samo da uklanja zadah, nego i smiruje upalna stanja kao što su upale grla, krajnika i upale zubnog mesa.

Priprema vode s kuminom
Potrebno je da dvije kašičice kumuna potpopite u čaši vode pa da to sve odstoji preko noći.

Ovaj napitak pijte svako jutro na prazan želudac. Redovnim konzumiranjem vode s ovim začinom riješit ćete se masnoća u tijelu za 15 dana, a vaša probava će pravilno da funkcioniše.

Zahvaljujući “otpuštenim” nutritivnim zdravim sastojcima voda će poprimiti žućkastu boju. Radi se o niskokaloričnom napitku zbog toga što jedna kašika kumina sadrži samo sedam kalorija.

..