Otišla je u Egipat na odmor i poželjela da uradi tetovažu kanom: Ono što je uslijedilo, postalo je njena NAJVEĆA NOĆNA MORA

Posljednje večeri odmora u Egiptu majka je dopustila svojoj djeci da u salonu hotela sa četiri zvjezdice naprave tetovaže kanom za uspomenu.

Dječaka je koža počela da peče dok su mu nanosili boju – pa su mu je odmah isprali. Kod kćerkice Madison tetovaža je nacrtana – kako bi ponijela sa sobom kući lijepu uspomenu.

Međutim, kad su krenuli avionom kući, mjesto na kojem je bila tetovaža počelo je da je peče. Tek sljedeći dan nastupio je pravi šok: koža ispod crteža bila je crvena i puna plikova – i jako je boljelo!

Boja je uzrokovala hemijske opekotine na koži. Madison su odmah odveli u bolnicu gdje su joj doktori morali bušiti svaki plik, a onda su joj stavili kremu. Ožiljci će joj, na žalost, ostati za cijeli život.

Boja za tetoviranje kanom ne bi smjela da izazove takve reakcije. Nažalost, često se dodaje p-fenilendiamin (PPD) koji je zaslužan da boja duže traje, ali isto tako i za alergijske reakcije i opekotine kod djece. Ova supstanca je dopuštena u EU samo u bojama za kosu.

Izvor:

..