Čovjek kupio napušteno skladište, a kada ga je otvorio nije mogao doći sebi: Onda se stvorio pravi slanik, uslijedio je p akao

ANONIMNI LOVAC NA BLAGO JE KUPIO KORIŠTENO SKLADIŠTE ZA SAMO 500 FUNTI NA AUKCIJI, A U NJEMU JE PRONAŠAO 5.8 MILIONA FUNTI, ODNOSNO 6.5 MILIONA EURA KADA SE PRETVORI.

Još uvijek nije poznato ko je toliko sreće imao u životu, priča o ovom neobičnom slučaju odmah je izašla u javnost zahvaljujući Danu Dotsonu, koji je inače voditelj aukcije i emisije Storage Wars, jedna starija žena je prišla na humanitarnoj večeri gdje su se oboje našli tu.

“Citat je ovo Jedna starija žena iz Azije koja je sjedala jedan sto dalje od mene gledala me je kao da želi nešto da mi kaže. Na kraju mi je prišla i rekla mi je da njen muž radi sa čovjekom koji je kupio skladište od mene za 500 funti. Prvi majstor kojeg su pozvali da im pomogne nije uspio da otvori skladište, ali drugi jeste. lU skladištu koja su obično prazna, lnalazilo se 6,5 miliona eura citat je ovo, kazao je on”

Dan je odmah rekao da se javio i advokat, koji originalne vlasnike skladišta predstavlja, kupcu skladišta je ponudio nagradu od 600 hiljada dolara ako vrati novac, on je odbio to, pa je uslijedila druga ponuda u visini od 1.2 miliona dolara što jeo n prihvatio. Lovac na blago je tako vratio vlasnicima novac, dobio je odmah dogovorenu sumu novca za to.

Doston je u snimku rekao da toliko miliona u skladištu ne možeš zaboraviti, možda je neko drugi bio zadužen da brine o tom skladištu, njegova žena je dodala da je možda riječ i o osobi koja je u zatvor otišla.

..