Zaštitar je u školi vidio djevojku koja se ponašala čudno – njegova brza reakcija je popravila situaciju (VIDEO)

Biti odgovoran za nešto nikada nije lagan posao. Uvijek morate donositi brze odluke. Poručnik Roger Caron radi u Rascack srednjoj školi i u njegovoj dužnosti je bilo da spasi život Sarah Bazzini (18).

To je bio običan dan u školi, New Jersey. Poručnik Caron je hodao uobičajeno rutom i obilazio školske hodnike, ali nije znao da će se u tom trenutku njegov dan potpuno preokrenuti. Naišao je na tinejdžerku Sarah koja se ponašala čudno.

Caronu je izgledalo kao da je ona dezorjentisana. Brzo je hodala kroz hodnik, ali se svo vrijeme spoticala. Znao je da nešto nije uredu te joj je prišao. Kada joj se dovoljno približio ona mu je dala znak da se guši.

U ustima je imala komad hrane, dok je žurila sa ručka nazad u razred, te je pokušala da ga proguta. Komadić hrane je skrenuo u grlu i počela se gušiti.

Kada je shvatila situaciju u kojoj se nalazi počela je paničiti. Kao i većina ljudi na početku je jako kašljala, ali je njen kašalj postajao sve slabiji.

Pokazala je časniku na svoje grlo da bi shvatio o čemu se radi, a on je odmah krenuo u akciju. Izveo je Heimlichov zahvat i nakon par pokušaja uspio je da iz njenog grla ispadne komad pomfrita.

Sarah je nakon toga rekla kako je Caron heroj, bila je svjesna da je situacija mogla da završi puno gore da nije bilo njegove brze reakcije.

Pogledajte i smai ovaj zastrašujući trenutak u videu u prilogu:

(Izvor:usn1.net)

..