Kamere u školi su zabilježile šta sve rade kuharice, a svi su ostali bez riječi!

Ono smo što i jedemo. Ova poslovica je veoma tačna i zato mi treba da pazimo na svoju ishranu jer nam ona određuje zdravlje, raspoloženje i mnogo toga.
U Japanskom školskom sistemu, djeca dobijaju hranu u školama, ali način na koji to oni rad i kako se prema tome odnose je mnoge ljude ostavio bez teksta.

Japan se po mnogo tome razlikuje od ostatka svijeta, pa tako i kod edukacije mladih. Japan ući svoju omladinu kako je poštovanje najbitnije.

Kada kažemo poštovanje ne mislimo samo na poštovanje prema osobama, nego i prema svemu ostalome, kao što je hrana, te bukvalno čitava njihova okolina.

Iako možemo i sami da primjetimo kako mlađa generacija sada i nema i ne ukazuje na neko poštovanje prema bilo čemu, shvatamo da je ovakav način odgoja djece itekako prihvatljiv i za svaku pohvalu.

Njihovi učitelji ne uče djecu samo lekcijama, već pokušavaju vaspitat djecu da se kulturno ponašaju, da imaju poštovanja prema svemu.

Djeca u japanskim šokolama na kraju časa ustanu iz svojih klupa i svi se zahvale svojim učiteljima na znanju koje je podjelio sa njima.

Voljeli bismo znati kakvo je vaše mišljenje na ovu temu, odnosno da li vi mislite da mladi imaju dovoljno poštovanja prema hrani, starijim ljudima i drugim stvarima koje ih okružuju!?

..