DOKTOR MEDICINE RADI U PEKARI – NAKON ŠTO SE OVA SLIKA POJAVILA U MEDIJIMA GAZDA PEKARE JOJ DAO OTKAZ

U Srbiji su mnogi čuli za ovaj slučaj, kako dr Jasmina Tahirović (33) iz Sjenice prije dvije godine kada su njene slike iz pekare, gdje je, da bi prehranila sebe i roditelje radila kao prodavačica hljeba, bureka i peciva, obišle naš cijeli region.
Da ljekar prodaje burek možda i nije neka vijest, ali da ljekar koji je, kao dr Jasmina, završio studije medicine u Beogradu prije roka, sa položenim državnim ispitom, šestomjesečnim stažom u Kliničkom centru Srbije, preživljava radeći u pekari i to u malenoj Sjenici i na siromašnom Pešteru, gdje bi svaki mlad i školovan čovjek trebalo da bude dragocjen, jeste neobično i zabrinjavajuće, pišu Novosti.
Najtužnije je to, da kada se njena fotografija pojavila u medijima, gazda pekare, Jasminu je otpustio odmah.

– Imala sam razna velika obećanja da, dok se ne raspiše konkurs za ljekara, radim u jednoj privatnoj firmi na pakovanju čarapa, ali je i to propalo. U međuvremenu, raspisivan je konkurs za ljekara i dvoje mojih kolega je dobilo posao, konkurs je iz meni nepoznatih razloga dva puta poništavan. Nekoliko puta kada sam odlazila u Ministarstvo obećavano mi je kako ću dobiti zaposlenje u svojoj struci, međutim do toga još uvijek nije došlo. – ističe dr Jasmina Tahirović.
Ponovo je raspisan konkurs za dva ljekara u Domu zdravlja u Sjenici…konkurisala sam, ali strahujem. Znam da ispunjavam apsolutno sve uslove, ali bez obzira na to strahujem da ponovo neću dobiti svoj posao za koji sam se toliko godina školovala. Imala sam puno ponuda da idem u inostranstvo, ali jednostavno nisam željela ići vani, moja je želja ostati ovde u svojoj državi sa svojim roditljima, koji su se toliko žrtvovali za mene i pomagali mi tokom mog školovanja, govori dr. Jasmina

Jasmina ističe kako se udala, te da joj je njen mali sinčić najveća radost i podstrek u životu…
Međuostalom, Jasmina ističe, kako nije niti sanjala da će zapravo bijeli mantil umjesto kao ljekar nositi kao radnik u pekari prodavajući burek, kifle i ostala peciva. Uopšte ne potcjenjujem niti jedno zanimanje, ali smatram da svako treba da radi ono za što je školovan, jedino tako možemo svi da imamo koristi i na taj način doprinesemo razvoju svoje države i naroda, u suprotnom, ne možemo očekivati svijetlu budućnost.

..