POBJEGAO i napustio porodicu kad je vidio svoju bebu – a poslije 20 godina desio se NEOČEKIVANI OBRT

Visoke štikle, kratka suknja, zgodna figura, duga kosa – kao svaka mlada žena izgleda otpozadi. Ali, svi se preplaše kad se okrene!

Sve je prije 21 godinu počelo kad je na licu bebe Katije njena majka Irina Nezenceva primijetila duboke bore. Brzo je starilo lice ove bebe – i to iz sata u sat. Doktori su joj progeriju dijagnostifikovali i rekli da neće duže od godinu dana živjeti.

Njen muž, preplašen od vlastite kćerke i njenog stanja, napustio je i dijete i ženu.

‘Ne mogu ja ovo podnijeti’ – bilo je zadnje što je ženi rekao o kćerki.

Irina je riješila da sa svojim životom nastavi i svom djetetu omogući najsretnije djetinjstvo koje je mogla pružiti. Svaki dan se ponašala kao da je kćerkin posljednji.

Ali, unatoč svim prognozama doktora, njena kćerka je nastavila rasti kao i sva ostala zdrava djeca. Morala se međutim, kako je rasla, sa vrijeđanjima i zadirkivanjima od strane druge djece.

‘Baba, što kratku suknju nosiš?’ ili ‘što se bako praviš da si dijete?!’

Kad god bi tako okrutne riječi čula, ona je počela plakati.

Međutim, tek nakon što je u školu krenula, shvatila je koliko se od ostale djece razlikuje. ‘Tek tad sam shvatila kako nisam poput drugih. Svi su me se plašili kad god bih se ja okrenula’, izjavila je ona svojevremeno.

‘Zapitla sam se, šta sam to učinila da bih zaslužila tako nešto? Ali odgovora nije bilo. Onda sam pomislila, možda ljude mogu pridobiti – ne svojim licem, nego uz pamet, ljubaznost, šarm i znanje. Sigurna sam da je duša najvažnija stvar kod ljudi.’

Izvor:

..