Ako na ovaj način kuhate RIŽU sami proizvodite veliki broj BAKTERIJA koji može da vam UNIŠTI ŽIVOT!! Pogledajte kako treba da kuhate rižu…

Zavuno od načina na koji je kuhate, riža može da sadrži veliku količinu arsena koji je izuzetno štetan za vaše zdravlje.

Većina žena kuha rižu na ovaj način a nije svjesna da tako sama sebi ugrižava život kao i život svojih najbližih ukućana koji jedu njenu hranu.

Kuhate li vi rižu tako da je stavite u šerpu i ostavite da se kuha sve dok voda ne ispari? Zahvaljujući nedavnim istraživanjima koja su urađena saznali smo kako riža koja se kuha na ovaj način je prepuna arsena jer na ovaj način ne možete da uništite sav arsen koji je u njoj prisutan.

S obzirom na koji način se riža tretira, koriste se razni industrijski toksini i pesticida koji se po pravilu nalaze u zemljištu ali oni uspiju da uđu i u plod, kao što arsen ro uradi i dospije do riže pa može da prouzrokuje dosta problema kao što su bolesti srca, rak kao i razni problemi u razvoju djece.

Endi Meharg je profesor sa Univerziteta u Belfastu koju je odlučio da će da testira način kuhanja riže.

On je pronašao tri načina kuhanja riže i odlučio je d aish ispita sve zajedno.

U prvom postupku koji je on koristio uzeo je najčešći način kuhanja riže koji svakodnevno

koristimo. Na jednu čašu riže on je dodao dvije čaše vode i ostavio da ova voda ispari tokom kuhanja.

Tada je saznao da je nivo arsena zapravo isti kao i prije kuhanja.

Zatim je na jednu čau riže sipao 5 čaša vode a kada je se riža skuhala izbacio je višak vode tada je nivo arsena bio upola manji od početnog.

Treća i najbolja metoda jeste ta da je on rižu ostavio da prenoći u vodi pa je ocijedio i stavio na standarno način da je kuha i tada je nivo arsena bio za 80% manji.

..