Znojite se tokom spavanja? To može biti upozorenje na opaku bolest: Ako osjetite ovako nešto odmah se javite svome doktoru

Ako imate problema sa znojenjem noću, onda vjerovatno i znate da to može imati niz skrivenih i neskrivenih razloga, a mnoga od njih se tiču zdravstvenog stanja organizma, i koja traže adekvatna liječenja.

Poznato je da se tokom noći temperatura tijela i organizma mijenja, a sve to reguliše autonomni živčani sustav. Smatra se da se kod nekih osoba temperatura tijela naglo spušta oko 4 ujutro, a zatim se naglo podiže, što i može biti uzrok  noćnog znojenja.

Znojenje može biti tek bezazleni znak da vam je previše vruće, ali i da patite od nekog hormonskog disbalansa, a često znojenje u toku noći može i da označava da imate neke ozbiljne bolesti.

Poznato je da postoji oko 130 kancera krvi, a simptomi ovih kancera variraju u zavisnosti od tipa bolesti, ili od osobe do osobe. Medicinski naučnici su otkrili da je noćno znojenje simptom koji je čest u većini ovih bolesti i stoga ako imate te simptome često, dobro bi bilo da posjetite svoga doktora i izvadite nalaze krvi.

Pored znojenja na ove bolesti ukazuju i naglo mršavljenje, stalni osjećaji umora, česta bol u kostima, česte infekcije, krvarenja, i pojava modrica. Svi ovi simptomi mogu biti i bezazleni, a li ako ih osjetite, dobro bi bilo da posjetite svoga ljekara.

Stručnjaci ističu da i način života igra veliku ulogu u dobijanju mnogih bolesti pa i raka krvi, a li u svemu tome je veoma bitno da slušate smjernice,tj. upute koje vam daje ljekar, da bi se ova bolest što prije otkrije, i koliko- toliko reguliše.

..