DOKTORI MU REKLI DA NEĆE DOGURATI DO SVOG 1. ROĐENDANA: MEĐUTIM, NA OVO ČUDO NIKO NIJE MOGAO DA RAČUNA (VIDEO)

Bostonski maraton je uvijek imao učesnike sa zanimljivim pričama. Nije bitno ko tu završi prvi, bitno je što oni koji su prošli kako bi došli do svog cilja.
Austin Prario (19) i njegova priča je vjerojatno najviše inspirativna za razliku od stalih. Naime, njegov 19. rođendan je pravo čudo u usporedbi sa njegovim trčanjem maratna. U aprilu 1997. godine, doktori su njegovim roditeljima saopštili kako mali ima kongeitalno oštećenje stca, koje je bilo prepreka kod srčanih komora za normalno funkcionisanje, Zbog te činjenice, njegovo srce nije moglo da normalno funkcioniše sa 70% kapaciteta, pa su doktori rekli kako on vjerovatno neće dogurati do svog prvog rođendana.

Njegov tata Dave ss sjeća kako su doktori rekli kako bi Austin mogao da ima normalni život ako bude otišao na operaciju, ali da tada neće imati nikakvz mogućnost da se bavi sa nekim sportom. Manje od godinu dana kasnije, Dave je odlučio da želi trčati na bostonsko maratonu kako bi sakupio novac za dječiju bolnicu u Bostonu. On je držao svoga sina sa natpisom na majici ”Gotta Have Heart” (moraš imati srca) i zajedno su prešli cilj,

Iako je on bio ograničen zbog svog srca, on je uvijek imao želju da trči. On se u osnovnoj školi prdružio maratonskom timu i iako je izgubio svaki utrku, on nikad niej izgubio ljubav prema trčanju.

Austin jednostavno nije se premišljao. Kada je napunio 19 godina, on je nakon godinu dana treninga, odlučio da trči bostonski maraton i završio ga je za 6 sati i 14 minuta i on je postao jedina i najmlađa osoba koja je završila ovu trku sa ovim tipom oboljenja.

..