Pokušavala sam nedeljama da istisnem ZAČEPLJENU PORU na nosu, pa mi je ljekar rekao NAJSTRAŠNIJE RIJEČI: ‘Gospođo, to nije pora…’

Džoan Vol (48) iz Velike Britanije ostala je bez teksta kada su joj doktori saopštili da ima rak kože na nosu, a ona je živjela u uvjerenju da se radi o začepljenoj pori.

Ova Britanka je primila strašne vijesti samo mjesec dana prije svoje svadbe. Mrlju na nosu ljekaru je pomenula usput, a zapravo je došla zbog nečeg sasvim drugog… Nije očekivala da se radi o bilo čemu ozbiljnom.

Umjesto da izgovara sudbonosna “da”, ona se mjesec dana nakon dijagnoze našla u bolnici na hirurškom stolu. Odstranili su joj zahvaćeno tkivo na nosu i rastegnuli kožu s obraza kako bi prekrili nedostatak tkiva. Ipak, ostao joj je veliki ožiljak na nosu.

“Živjela bih s tim još godinama da nisam pitala šta bi to moglo da bude kad sam otišla kod ljekara. Imala sam tu malu jedva vidljivu fleku na nosu godinama, bila je toliko mala da je drugi nisu ni vidjeli”, ispričala je Džoan, te priznala da je više puta pokušavala da je istisne, misleći da se radi o začepljenoj pori.

Takođe, ova 48-godišnjakinja dodala je da je očekivala mali zahvat, a ne tako veliki ožiljak, koji joj je pošteno poljuljao samopouzdanje.

Džoan sumnja da je rak posljedica toga što joj je kao djetetu nos često znao da izgori.

“Dok sam bila dijete, zaštita od sunca nije bila velika stvar. Rođena sam 1970. godine, a ljudi tada nisu bili svjesni opasnosti od sunca. Ne mogu da se smjetim da je moja mama ikada kupovala zaštitnu kremu ili me mazala njome. To je tada bilo tako”, objasnila je.

Ipak, ona je danas srećna žena, a sve zahvaljujući vjereniku, koji joj je bio podrška tokom čitave bolesti, te oporavka. U septembru ih čeka vjenčanje.

Izvor:

..