Liječnik spasio ženi život nakon što je na TV-u ugledao izraslinu na njezinom vratu koju mnogi ignoriraju

Kirurg iz New Yorka spasio je život jednoj ženi prepoznavši simptome opasne bolesti dok je ona gostovala na televiziji.

Nicole McGuinness (32) je sudjelovala u jednoj emisiji u kojoj je kupovala stvari za kuću u okviru show programa “Beachfront Bargain Hunt” kada je poznati kirurg iz New Yorka uočio izraslinu na njezinom vratu i prepoznao simptome opasne bolesti – tumora štitnjače.

Slavili su konačni kraj Nicoleinon dvogodišnjeg liječenja ekstremno rijetkog i agresivnog oblika tumora mozga. U svom domu doktor  Erich Voigt uočio je zabrinjavajuću kvržicu na Nicoleinom vratu i javio joj se na Facebooku kako bi je upozorio da možda ima još jedan tumor s kojim se mora boriti.

>

Preko društvenih mreža doktor Voight je vremenom našao Nicole i upozorio je da ode što prije na pregled kako bi napravila biopsiju te kvržice. To je možda spasilo Nicolein život jer joj je kirurg u Sjevernoj Karolini dijagnosticirao tumor štitnjače.

– Gledao sam TV emisiju i primijetio sam da ova žena ima neku izraslinu na štitnjači. Njoj treba sonogram i biopsija, a nadam se da je sve to beningno, napisao je doktor Voight.

Majka njezine prijateljice je vidjela poruku i proslijedila joj je. Kako je imala iskustva s rakom ona nije oklijevala da se obrati liječnicima za pomoć.

>

Žene imaju tri puta veće šanse da obole od ove bolesti. Simptomi bolesti su otok, promjena u glasu i izrasline poput ove koju je na njezinom vratu primijetio doktor Voight.

Doktor Voight i Nicole upoznali su se u emisiji Good Morning America u kojoj mu je zahvalila što joj je spasio život jer ne zna koliko bi čekala da ode sama kod liječnika i provjeri svoje zdravlje. Ovi oblici tumora su izlječivi u 98 posto slučajeva.

..