Baka u prepunom autobusu jednom rečenicom obrukala umišljenu djevojku

Nažalost, dans mladi nemaju baš poštovanja prema starijima. To nije uredu. Ipak, stariji nas itekako znaju postaviti na pravo mjesto kao što je ovdje slučaj:

Odgovor ove bake umišljenoj djevojci je postao pravi hit. Djevojka će od sada znati da ne treba biti drska. Evo o čemu je riječ: U prepunom autobusu sjedila je jedna baka do tetovirane djevojke.

Vidjela je tetovažu na kineskoj na njenom vratu i zaintersovala je. Zbog toga je gledala u djevojku. Djevojci je to zasmetalo. Umjesto da kulturno nešto kaže, ona se drsko obratila baki. Rekla joj je: ” Šta bleneš? To nikada nisi vidjela tetovažu? To nije postojalo u tvoje vrijeme?

Baka je na to dala tako pametan odgovor koji je posramio djevojku. Odgovorila joj je: “U moje vrijeme je bilo svega i svačega. Svega sam se nagledala.

Čak sam i bila u Aziji, te sam predavala kineski jezik, pa mi samo nije jasno zašto ti na vratu piše: jednom odmrznuto, ne smrzavati ponovo “.

Možete li zamisliti reakciju djevojke. Umjesto što je drska, bolje da se informisala šta to tetovira. Kada se već peravite pametni, onda se makar informišite i nećete doći u ovakve situacije. Tako je i trebalo ovoj djevojci. Neko da je spusti na zemlju.

..