Medicinska sestra je poslije napornog dana zaspala u frizerskom salonu: Dok je spavala frizerka je primjetila nešto na njenim patikama što je morala da uslika i podijeli na društvenim mrežama

Ashley Bolling je vlasnica frizerskog salona i svakoga dana ona usluži najmanje 20 zadovoljnih mušterija. Njena klijentela je raznolika. Kod nje dolaze i čistačice i političarke i sve dobijaju isti , profesionalni tretman.

Sve dok jednog dana u njen salon nije ušla jedna medicinska sestra.

Vidno umorna, medicinska sestra je objasnila frizerki kakvu frizuru želi, i već poslije nekoliko minuta, onako još u svojoj uniformi, zadrijemala na stolici u salonu. Ashley nije smatelo njeno spavanje, ali je primjetila nešto vemo zanimljivo na patikama od medicinske sestre.

Da bude odmah jasno, nisu to bile niti prljave, niti stare, niti poderane patike. Patike su bile zanimljive Ashley zbog nečega sasvim drugog.

Gledajući patike od medicinske sestre Ashley je pomislila koliko li su samo kilometara prešle te patike po bolničkim hodnicima, u koliko intervencija su te patike bile, koliko li su puta bile na nogama medicinske sestre dok se spasavao nečiji život? Koja li je brojka situacija u kojima su patike bile svjedok gubljenja bitke za život i smrti onih koji više nisu mogli biti spašeni.

Ashley je slikala te patike i podijelila ovu priču i na društvenim mrežama. Za vrlo kratko vrijeme dobila je veliki broj na njenu veoma emotivnu priču.

U međuvremenu medicinska sestra se probudila i bila je više nego zadovoljna tretmanom, a na njeno veliko iznenađenje i zadovoljstvo, Ashley joj nije htjela naplatiti tretman.

Izvor: 

..