Dječaku rođenom s Goldenhar sindromom je došao zanimljivi posjetitelj

Tinejdžer Austin Niehus je rođen s Goldenhar sindromom, vrlo rijetkim genetskim stanjem koje uzrokuje kraniofacijalni defekt lica i glave. Ovo stanje rezultira nepotpunim razvojem ušiju, nosa, usana i donje čeljusti i može utjecati na tjelesni izgled.

Iako je Austin odrastao uz brojne operacije, njegovi voljeni ga opisuju kao osjećajnog, pametnog i nježnog. Zbog toga što je drugačiji od njegovih “normalnih” vršnjaka, postao je žrtva zlostavljanja još kao mali dječak.

Snimka zaslona: YouTube

Stalno su ga zadirkivali i proganjali i osjećao se izdvojeno od ostale djece u školi. Žudio je za prijateljstvom i također je želio da upozna druge ljude s Goldenhar sindromom – ali on je tako rijedak da je znao da su šanse skoro pa ravne nuli.

Snimka zaslona: YouTube

U videu ispod, kamera je snimila Austina (15) kako očekuje vrlo posebnog posjetitelja u svojoj kući, u snježnom Koloradu. Kako se nepoznato auto parkira na prilazu, Austin proviri kroz prozor i zovne mamu. “Oni su ovdje”, vrištala je Niehus obitelj.”O moj Bože. Ona dolazi. Dolazi!”. Ono što slijedi je zaista dirljivi trenutak upoznavanja ove dvije osobe kojima je ovaj kontakt zaista trebao… i ne može biti savršeniji.

..