Da li vas užasno nervira kada neko pored vas žvaće hranu? Ako da, spadate u posebnu grupu ljudi

Većinu nas izbaci iz takta kada neko glasno žvače, zar ne? Neke osobe se baš iznerviraju u toj situaciji, da li ste i vi jedna od njih? Evo šta to znači:

Niko  od nas baš  ne voli kada čuje ove zvukove, ali opet neke osobe neće tako burno reagovati, ali neke ipak hoće. Kao što vam je već poznato, mnoge osobe osjete nelagodu kada neko pored njih glasno žvače ili nešto pije.  Čak se teško obuzdaju u tom trenutku.

Ovo stanje je označeno kao mizofonija, a osobe koje imaju ovo stanje jako burno reaguju kada neko pored njih glasno žvače ili pije. Jednostavno ne mogu izdržati taj zvuk i ne mogu se obuzdati. Da li i vi reagujete na taj način?

Pokazalo se da  osobe koje imaju veliki osjećaj nelagode kada čuju ovakve zvukove, imaju razvijeniji sluh. Zbog toga čuju i ono što druge osobe vjerovatno ne bi čule. U tom trenutku se osjećaju nervozno i ne znaju kako reagovati.

Često će i napraviti frku zbog toga jer ih baš živcira. Pored toga, pokazalo se da su osobe koje imaju mizofoniju kreativne i inteligentne, te da imaju osjećaja za detalje. Teško im šta može promaći. Šta vi mislite o ovome?

..