U školi je dugo vremena zlostavljana od jednog dječaka, ali njenu osvetu pamtit će cijelog života

Svjesni smo da je nasilje itekako prisutno u školama. Nasilje nije samo fizičko, već i verbalno. Žalosno je kada vidimo kako djeca ponižavaju drugu zbog izgleda ili nekih osobina. Govore im svašta i time ruše njihovo samopouzdanje i čine da se osjećaju manje bitnima.

Mnoga jeca pate zbog toga. Svaki odlazak u školu im je mučan. Umjesto da budu sretna u to periodu  da imaju sretno djetinjstvo, ona se nose sa tako teškim stvarima.

Apelujem da pomognete žrtvama nasilja. Također, ako ste žrtva nasilja, nemojte sebe kriviti. Recite nekome, potražite pomoć jer rješenje postoji.

Djevojka po imenu Luisa Manning je bila zlostavljana od strane svojih vršnjaka kada je imala 12 godina. Imala je višak kilograma i zbog toga su je nazivali raznim imenima. To ju je povrjeđivalo.

Osam godina kasnije, upisala je koledž i dovela u red svoju kilažu. Zaista je izgledala privlačno. Onda se desilo nešto neobično.

Mladić koji ju je vrijeđao dok su bili u školi, sada u je pozvao na izlazak. Nije ju prepoznao. On možda jeste zaboravio sve to, ali ona nije. Pristala je da izađe s njim,a onda mu se tako osvetila.

Dogovorila je sastanak na određenom mjestu. Ipak nije se pojavila, već je poslala pismo. U pismu se nalazila njena slika kada je imala 12 godina. Dio teksta je glasio:

“Tako mi je žao što ne mogu izaći s tobom večeras. Sjećaš li se kako si me nazivao prije 8 godina? Ja da. Sljedeći put kada pomisliš na mene, sjeti se djevojčice s ove fotografije”.

2018-03-13

..