Ovaj pica dostavljač nije verovao šta je video iza vrata!

Ovaj mladi dostavljač je mislio da ima jednu od redovnih dostava tokom radnog dana dok nije došao na adresu i saznao situaciju u kojoj živi otac sa četvoro dece.

„Radi ovaj posao nekoliko godina jer mu je vrlo lako da kombinuje sa studijama. Nakon toliko godina prođete sve i svašta i dobijete razne savete, ali saznate  najneverojatnije priče osoba koje srećete ”

rolloid.net“Imao sam dosta neprijatnih iskustava sa neljubaznim ljudima, ali ovo iskustvo mi je ostalo u sećanju, jer sam se sažalio na njih i to je probudilo ono ljudsko u meni.”

rolloid.netTipičan radni dan u kome sam odneo malu picu u prilično malu i pretrpanu kuću, ili bar je takav utisak biospolja. Kada je čovek koji je naručio krenuo da mi plati nije mogao da sakrije osećaj stida i krivice što nije mogao da ostavi više od 1 dolara bakšiša (ipak je on dao više od mnogih drugih).

Tada sam video kroz kuhinjska vrata četvoro dece, a tinejdžer je čekao na stolu gladan. Ja sam se osetio tužno dok sam razmiđljao kako će njih 6 podeliti jednu malu picu jer je to sve što su mogli priuštiti. Ta slika mi je ostala duboko u razmišljanju.

Kada sam završio dostavu i vratio se u piceriju, pripremio sam dve velike pizze, par porcija pilećih krilaca i poneo nekoliko pića.

Onda se vratio u kuću i dao im svu hranu, a čoveku su pošle suze i zagrlio me je u znak zahvalnosti. U trenutku mi je ponudio da plati za hranu kao što je više nego što je imao novca ali sam odbio.

Iako sam znao damu ne mogu pomoći finansijski, bar sam uneo malo radosti u život njegove porodice.

Izvor:

..