Svaku noć je stavljala jedan češnjak ispod jastuka svog sina, a time je riješila jedan ogroman problem

Nekih stvari se ne bismo sami sjetili. Ukoliko se ne informišemo, onda se pitamo zašto se nešto koristi i na neki neobičan način.

Bijeli luk je vrlo zdrava namirnica. Ima brojna ljekovita svojstva. Ima antibakterijsko, antigljivično, antiupalno i mnoga ljekovita svojstva. Bijeli luk biste trebali konzumirati, naravno u normalnim količinama.

Također je dobar za liječenje respiratornih tegoba, očistili arterije i izliječili probleme sa jetrom. Bijeli luk možete dodavati hrani, ali ne više od dva čehna. Ukoliko imate problema sa probavnim sistemom, nemojte jesti bijeli luk jer se teže vari.

Također, možete napraviti smjesu sa limunom i medom koja ubija ćelije raka. Bijeli luk također možete koristiti i u kozmetičke svrhe. Bijeli luk može pomoći kod opadanja kose i potaći njen rast.

Ipak, bijeli luk možete koristiti i na jedan neobičan način. Vjerovatno niste čuli za to. Naime, jedan žena je ispričala to kako ona ispod jastuka svog sina stavlja bijeli luk. Mnogi su se pitali zašto.

Naravno, stavi malo. Razlog je to što je njeno dijete imalo respiratornih tegoba koje su bile uzrokovane grinjama. Bijeli luk je uništavao te grinje i njeno dijete nije imalo više problema sa tim reakcijama. Šta mislite o ovom neobičnom načinu? Izgleda da može pomoći protiv grinja.

..