NIKO NE ZNA OVAJ RECEPT! Nikad Nisam Jeo Ovako Ukusne Tikvice!

NIKO NE ZNA OVAJ RECEPT! Nikad nisam jeo ovako ukusne tikvice!

Ovaj recept ostaje dobro čuvana tajna, mnogima nepoznata. Izvanredan spoj hrskavosti i pikantnog okusa ono je što ove pečene tikvice čini doista izuzetnima. Mješavina parmezana, sušenog bosiljka i paprike stvara slasnu koricu na kriškama tikvica, dok tehnika pečenja jamči hrskanje bez grižnje savjesti bez potrebe za uljem.

Kada se poslužuju uz kremasti umak od ricotte i grčkog jogurta, ove okrugle ploške tikvica postaju idealan izbor za brzi međuobrok, predjelo ili dodatak bilo kojem obroku.

Prepoznatljivost ovog recepta leži u njegovoj jednostavnosti i korištenju zdravih, svježih komponenti. Tikvice, svestrano povrće koje se skladno slaže s raznim okusima, prikazane su u svom najboljem izdanju u ovom receptu. Bilo da želite hranjiv međuobrok ili ugodnu nadopunu obroku, ovi zalogaji s tikvicama i parmezanom zajamčeno će ostaviti trajan dojam.

POTREBNI SASTOJCI:

Kako biste napravili ovo ukusno jelo od tikvica, započnite tako što ćete narezati 2 tikvice na kolutiće i začiniti ih solju i crnim paprom. U posebnoj zdjeli umutiti 3 jaja i ostaviti sa strane. U drugoj zdjeli pomiješajte 100 grama krušnih mrvica, 100 grama ribanog parmezana, 1 žlicu suhog bosiljka i 1 žličicu paprike. Kolutove tikvica obložiti brašnom, umočiti u razmućena jaja, a potom ih premazati smjesom od prezli. Pržite obložene kolutove tikvica dok ne porumene. Poslužite s omiljenim umakom.

Za ovaj recept trebat će vam 2 žlice ricotta sira, 3 žlice kiselog vrhnja ili grčkog jogurta, grančica nasjeckanog peršina, 1 žličica dimljene paprike u prahu, sol po ukusu i 1/2 žličice češnjaka u prahu.

KAKO PRIPREMITI OVAKO UKUSNE TIKVICE?

Za početak, zagrijte pećnicu na temperaturu od 200°C (400°F). Osim toga, ne zaboravite obložiti pleh papirom za pečenje.

Kako biste započeli postupak oblaganja ćelija, skupite tri zdjele i svaku napunite brašnom, razmućenim jajima i kombinacijom krušnih mrvica, ribanog parmezana, sušenog bosiljka i paprike.
Prijeđite na začinjanje tikvica, pospite solju i crnim paprom na kriške tikvica.
Za premazivanje tikvica, počnite uvaljati svaku krišku u brašno. Zatim pobrašnjene tikvice umočite u razmućena jaja i premažite smjesom od krušnih mrvica. Kad ih obložite, ploške tikvica rasporedite po prethodno pripremljenom limu za pečenje.
Stavite lim za pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu i pustite da se tikvice peku otprilike 20-25 minuta, odnosno dok ne poprime prekrasnu zlatnosmeđu boju i zadovoljavajuću hrskavost.

Za umak pomiješajte ricotta sir, kiselo vrhnje ili grčki jogurt, nasjeckani peršin, dimljenu papriku u prahu, sol i češnjak u prahu u maloj posudi dok se tikvice peku. Nakon što su tikvice hrskave, poslužite ih vruće s umakom sa strane.

Cijeli proces traje otprilike 40 minuta, od čega je 15 minuta potrebno za pripremu i 25 minuta za kuhanje.