Brzi Čoko Plazma Kolač Koji Se Ne PečePriprema 10 Minuta

Doživite ultimativnu kombinaciju bogate, baršunaste čokolade i očaravajuće hrskavosti zdrobljenih keksa.

Prekrasan užitak može se pronaći u obliku čokoladnih plazma kocki u kombinaciji sa šalicom kave koja se diže. Ovaj recept koristi niz jeftinih sastojaka kojima je jednostavno rukovati.

Nakon što se smjesa izlije u tavu, posljednji korak uključuje valjanje svake kocke u plazma premaz, čime se osigurava potpuna pokrivenost sa svih strana. Za sveobuhvatnije razumijevanje pogledajte detaljan recept koji se nalazi u nastavku.

–>
POTREBNI SASTOJCI:
Za pripremu prikupite sljedeće sastojke: 1 litar mlijeka, 150 grama šećera, vanilin šećer, 50 grama kakao praha, 160 grama griza, 50 grama čokolade za kuhanje i mljeveni keks.

KAKO PRIPREMITI ČOKO PLAZMA KOLAČ?

U mlijeko umiješajte šećer i vanilin šećer, zatim dodajte kakao prah i griz. Ručnom pjenjačom temeljito sjedinite sve sastojke i pustite da se smjesa kuha. Neprekidno miješajte dok se konzistencija ne zgusne.

U smjesu umiješajte 50 grama čokolade za kuhanje i tri žlice mljevenog keksa. Pripremite tepsiju 30×20 cm tako da je lagano navlažite. Vruću smjesu brzo ulijte u tavu, pazeći da bude ravnomjerno raspoređena.Tepsiju prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prebacite tortu u hladnjak i ostavite je da se ohladi 4-5 ciklusa. Izvadite tortu iz hladnjaka i nastavite je rezati dok je još u kalupu. Na kraju tortu uvaljati u mljeveni keks, premazati sa svih strana.