Šta god da radite, NIKAKO ne uključujte ovaj uredjaj na produžni kabal: Moze vas koštati mnooogo

Možete napraviti požar ako ovaj uređaj „ubodete“ u produžni kabl, posebno u toku zimskog perioda.

Ono na šta nas svi upozoravaju ovih dana jeste pravilno rukovanje sa grejnim telima, jer je veliki procenat požara koji upravo izbijaju zbog loše upotrebe ovih kučnih aparata.

Grejalice su drugi po redu uzrok požara što nas mnoge ostavlja bez s obzirom da se veliki broj nas greje uz pomoć njih. Kada se grejalice nepravilno koriste lako mogu da postanu najgora noćna mora vatrogasaca.

Stručnjaci napominju da kada su grejalice uzrok požara najčešće je došlo do toga zbog upotrebe produžnog kabla u koji se ona uključuje.

Nije svaki produžni kabal sposoban da podrži različitu voltažu aparata koji se u njega uključuju uglavnom istovremeno.

Ukoliko ostavite bez nadzora produžni kabal i grejalicu, onda može da se desi i neka katastrofa. Pre nego što uključite vašu grejalicu sledeći put imajte na umu ovo:

1. Nikada ne ostavljajte grejalicu uključenu bez nadzora.

2. Nemojte da spavate dok vam grejalica radi.

3. Držite grejalicu oko 1 metar udaljenu od nameštaja, ćebadi, odeće i zavesa najmanje jedan metar.

Umesto da pribegavate opasnim načinima zagrevanja kuće, posvetite malo pažnje sprečavanju izlaska temperature iz vašeg doma. Nabavite trake za prozore i vrata ili neke štitinike koje ćete držati toplotu unutra i sprečiće duvanje ispod vrata. Koristite i foliju za pakovanje sa mehurićima koju ćete staviti na vaše prozore.

..