Svaki dan je jeo čips, čokolade i pio gazirane sokove: Ubrzo se pokajao, jer mu se desila strašna stvar!

Michael Betteridge ima 32. godine i njemu su ljekari dijagnostikovali dijabetes. Imao je poseban režim ishrane, kojeg je trebao da se pridržava, ali on to u većini slučajeva nije radio, nego je jeo samo nezdravu hranu.

Čak nije odlazio ni na redovne preglede kod ljekara, nego je uvijek jeo mnogo čokolade i čips, a ni da nije mogao zamisliti bez gaziranih sokova. Mislio je kako mu to ne može naškoditi i da treba udovoljiti svojim prohtjevima.

Vremenom je došlo do slabljenja vida, tako da sada skoro i ne vidi. Najgore mu pada, što više neće biti u stanju da prati odrastanje svoje djece.

Obzriom da je bolest sve više napredovala, sada mora da ide i na amputaciju noge.

Kada su mu ljekari kao dječak dijagnostikovali dijabetes tipa 1, on nikada nije želio da sluša njihove savjete, nego je jednostavno želio da ima život kao i sva ostala djeca i da jede ono što i oni uzimaju.

U maju prošle godine počeo je vid da mu slabi, da bi do sepembra došlo do pptpunog gubitka.

” Sa šetnaest godina samo sam želio da bude kao i moji vršnjaci, da zajeno izlazimo, hodamo, pušimo cigarete, uzimamo nezdravu hranu. Nisam želio da odustanem od onoga što mi se jelo ili pilo, jer sam uvijek govorio kako je život kratak i trebam sebi da udovoljim.” – rekao nam je Michael.

Sada mu je žao njegove djece, koja sve ovo gledaju.

..