Otac kaže kako njegova petočlana porodica živi u starom autobusu, no kada otvori vrata otkriva zapanjujući dom!

24. marta 2014. Godine, Brian i Starla Sullivan iz Rentona u saveznoj državi Washington, bili su izmoreni trošeći velike sume novca na iznajmljivanje stana. Odlazak na posao je bio stresan, nisu imali dodira sa okolnim društvom, te su bili frustirani kako nemaju svoj vlastiti dom. Sada, njihov nekonvencionalan način života jednostavno funkcioniše za njih.

U aprilu iste godine, par je potrošio 2800$ na stari školski autobus, te su ga nazvali „Big Bertha“, te su se u njega uselili sljedećeg marta sa kćerkicom od 18 mjeseci i bebom od 1 mjesec.

Bez mnogo iskustva u izgradnji doma, Brian i Starla su potrošili svaki trenutak slobodnog vremena pretvarajući stari autobus u dom iz snova, za njihovu porodicu. „Smijali smo se, galamili jedno na drugo, proveli smo godinu dana stvarajući naš dom iz snova našim vlastitim rukama… I još uvijek smo u braku“ kaže Starla u šali.

Porodica Sullivan i dalje raste. Sa Linkolnom koji ima 3 mjeseca, autobus predstavlja jako udoban dom za njihovu porodicu od 5 članova.

„Znam da dosta ljudi tvrdi kako je nemoguće odgojiti djecu u autobusu, posebno do dobi od 18 godina, ali ja se ne slažem sa time“ kaže Starla.

Big Bertha je opremljena sa funkcionalnom kuhinjom, propanskim kaminom, veš mašinom, sobom u kojoj djeca mogu učiti i igrati se… a tek da vidite kako njihovo kupatilo funkcioniše!

..