Mama rađa ‘crno-bijele blizance’ i uči ih da prihvate njihove različitosti

Za mnoge buduće mame, najuzbudljiviji dio (ili samo uzbudljiv dio, zaista) oko porođaja je vidjeti svoju bebu po prvi put. Držanje vašeg novorođenčeta po prvi put je iskustvo koje vam mijenja život. Osim toga, tako je zabavno vidjeti na koga više liči beba – da li su naslijedili vaš nos? Jesu li dobili usne vašeg partnera? Budući roditelji sanjaju o ovom trenutku, ali ponekad budu iznenađeni.

Judith Nwokocha je morala proći dva kruga vantjelesne oplodnje da bi zatrudnjela, pa je bila oduševljena kada je saznala da očekuje blizance. Tokom trudnoće, Judith je razgovarala sa svojim blizancima i molila se da budu zdravi. U 37. sedmici, jedan od njenih blizanaca je prestao rasti, a Judith je odmah bila indukovana. Njeni blizanci su rođeni carskim rezom – njen dečak Kamsi rođen je sa 6,1 lbs, ali njena ćerka Kachi je imala samo 3½ lbs. I to nije bila jedina stvar koja je bila drugačija kod Kachija. Judith je objasnila u eseju Love What Matters: “Prvi put kada sam je vidjela, pitala sam se da li mi medicinska sestra predaje moju bebu ili nečiju drugu. Čekala sam nekoliko sekundi da mi neko kaže da je došlo do zabune, ali sve Čuo sam od medicinske sestre kako je lijepa.”

Kao crnkinja, Judith nikada nije razmišljala da bi mogla imati belu bebu, ali njena ćerka je nesumnjivo bila bela kada se rodila. Judith je napisala: “Bila sam prilično iznenađena koliko je bijela.” Nekoliko dana nakon što su blizanci rođeni, doktori su rekli Judith da Kachi ima albinizam.

Dok je Judith u početku bila zabrinuta zbog zdravstvenih problema koji često prate albinizam, brzo je shvatila koliko je njena djevojčica nevjerovatna. Judith je objasnila:

“Uvijek joj govorim kako je lijepa, jer zaista je. Ne bih mijenjao njeno stanje za milion dolara jer mi je savršena u svakom pogledu. Albinizam možda ima svoje izazove, ali ja je učim da bude jaka i osvoji sve što joj se nađe na putu. Pokazujem ljepotu albinizma stalnim slikanjem nje i brata blizanca. Nisam siguran da je svjesna svoje posebnosti u ovom trenutku, ali na kraju će saznati, a to je moja odgovornost da je obrazujem i naučim da voli sebe bez obzira na sve.”
Pogledajte video da vidite ove preslatke “crno-bijele blizanke” u akciji!

..