ALARMANTNO UPOZORENJE: Evo šta se dešava sa vašim tijelom kada vas pas liže…

Kućni ljubimci nas čine sretnima i uvijek se trebamo dobro ophoditi prema životinjama. Poznato vam je da većina osoba koje imaju psa dozvoljavaju da ih pas liže po licu.

To nije nimalo zdravo i može biti vrlo opasno. Pogotovo nemojte dozvoliti to svojoj djeci. Niko vam ne govori da ne trebate maziti životinju, ali ne dozvolite da vam liže lice.

Ukoliko vas pas liže po licu može vam prenijeti brojne parazite s kojima inače ne biste došli u kontakt. Također, mogu se pojaviti brojne izrasline i ranice na ustima ili licu zbog pljuvačke psa.

Ono što vam se još može dogodit jeste prenos bakterija. Možete dobiti brojne bakterijske infekcije. Često se prenosi Staphylococcus aureus napada kožu, a često se manifestuje i kroz rane na usnama.

Trebate biti oprezni jer na ovaj način možete dobiti neke bolesti koje mogu itekako narušiti vaše zdravlje. Pogotovo pazite na djecu jer su ona osjetljivija.

Nadamo se da ćete ovo upozorenje shvatiti ozbiljno, a za više zanimljivih i korisnih članaka koji se tiču vašeg zdravlja posjetite našu web stranicu i podijelite sa vašom porodicom i prijateljima.

(megagiga.info)

..