“ŽIVOT MI SE OKRENUO NAGLAVAČKE”: Pogledajte šta mu se desilo kada je prestao piti ALKOHOL…

Prije dvije godine život Cheynea Kobzoffa bio je očajan. Iako je bio u sretnom braku, imao dvoje djece i radio posao koji je volio, svakog jutra budio se s užasnim mislima i glavoboljom. Osim što se emocionalno osjećao loše, zbog stalnog cuganja mu je narastao i trbuh.

Stoga je u ožujku 2016. godine tada 33-godišnji Chayne odlučio da će potpuno prestati piti, a kako kaže, život mu se u međuvremenu okrenuo naglavačke. Počeo je trčati kako bi se riješio tjeskobe koja ga je mučila. Ubrzo je shvatio da može trčati dulje nego što je ikad mislio, a primijetio je i da su mu hlače odjednom postale prevelike. Dosad je smršavio čak 25 kilograma.

Nakon godinu dana oglasio se na Redditu i ustvrdio da ga je to što je prestao piti učinilo 1000 puta sretnijim. Njegova objava brzo je postala hit, a sve je zanimalo što se to promijenilo u njegovom životu.

“Alkoholizam je bio problem u mojoj obitelji pa sam počeo piti s 15 godina. Bilo mi je normalno piti svaki vikend, a onda se to pretvorilo u svaki dan. Nisam bio spreman priznati da sam alkoholičar, ali mislim da sam to bio. Znam da ne smijem piti, bojim se da bih se vratio u stari krug i da samo malo probam. Nije mi se sviđalo to u što sam se pretvorio. Nije mi se sviđalo što mi je to napravilo od tijela.Pokušao sam prestati prije dvije godine, nakon vjenčanja na kojem sam popio sve što sam vidio i povraćao sljedeća 24 sata, no izdržao sam samo mjesec dana”, rekao je za Tonic.

Nakon što je odlučio prestati piti počeo je jesti slatko, a to je trajalo mjesec dana.

Napadi euforije

“Prestao sam piti da se riješim tjeskobe, no ispostavilo se da nisam uspio. Jednog dana sam kosio travu u dvorištu i osjećao sam se dobro, imao sam potrebu da potrčim. Tad nisam, ali sljedeće večeri opet sam to osjetio pa sam navukao tenisice i istrčao. Trčao sam oko kilometar i pola, nemam pojma zašto… Ali osjećao sam se super”, dodao je.

Žena ga je gledala u čudu, a onda mu je savjetovala da ode još malo šetati kako bi se ohladio nakon trčanja. To mu je pomoglo. Nekoliko mjeseci nakon što je prestao piti iznenada se znao osjećati jako sretno, primjerice dok bi stajao u redu u trgovini. Ubrzo je počeo dizati utege, izvoditi čučnjeve i trbušnjake te je prvi put u životu na sebi vidio trbušne mišiće.

“Ja sam sad sretan, ali siguran sam da nerviram 90 posto ljudi s kojima razgovaram, jer sam uzbuđen zbog svega što mi se dogodilo. Iskreno, samo pričam o fitnessu i o tome da ne cugam”, priznao je i dodao da mu ne smeta što drugi ljudi, uključujući njegovu ženu, i dalje piju.

Najgore pijanstvo kojeg se sjeća ono je iz večeri prije njegove svadbe, kad je razbio glavu.

“Jesam li i ja tako smrdio?”

“Neugodno mi je gledati slike sa svadbe na kojima sam skroz crven. Nedostaje mi, doduše, testiranje craft piva te crno vino uz fini odrezak”, dodao je.

S druge strane, super mu je što se sad rano budi vikendima te se druži sa svojom djecom, bez osjećaja mučnine i mamurluka.

“Nakon što sam prestao piti shvatio sam da mogu nanjušiti čim netko nešto popije. Cijelo vrijeme me mučilo jesam li i ja tako smrdio. Sad mirišem samo na deterdžent”, zaključio je.

index.hr

..