Nisu mogli jedno bez drugog: Poslije 64 godine u braku, umrli isti dan držeći se za ruke!

Dolores (83) i Trent Vinsted (88) bili su u braku 64 godine, preminuli su 9. decembra u bolnici “Zapadna bolnica Sveti Tomas”, a svijet su napustili držeći se za ruke. Dolores je bila zdrava i dane je provodila pored svog supruga kome su otkazali bubrezi. Dijaliza je počela da slabi njegovo srce i prebačen je na intenzivnu njegu, dok je Dolores, sa njihovo dvoje djece, bespomoćno posmatrala kako mu se stanje pogoršava.

7. decembra, i njeno zdravstveno stanje se pogoršalo.Dolores je dobila stravične glavobolje i neprekidnu mučninu. Ispostavilo se da je pretrpjela nekoliko moždanih aneurizmi dok je bila uz supruga.

Osoblje bolnice dozvolilo je da bračni par bude u istoj sobi, spojenih kreveta, kako bi svoje posljednje trenutke proveli zajedno. Uslikani su kako čak i u teškom stanju ne ispuštaju ruku jednom drugom.

Dolores je prestala da diše 9. decembra u 9 sati uveče. Najteži zadatak do tog trenutka imao je njihov sin Endi, koji je morao da saopšti ocu da mu je majka preminula. Neutješni starac je poslije toga rukom poslao poljubac svojoj dragoj da bi poslije nekoliko sati i on preminuo.

Nije mogao da podnese to što je više nema. Posmatrali smo ga kako umire. Bukvalno je preminuo jer mu je srce puklo od tuge, rekla je njihova kćerka Šeril.

Par se upoznao davne 1950, a Trent je poslat na front u Korejskom ratu, odakle je redovno Dolores slao ljubavna pisma. Nedugo nakon što se vratio u Ameriku, par se i zvanično vjenčao. Iza sebe su ostavili dvoje djece, troje unuka kao i osam praunučadi.

 

(Izvor:balkanplus.net)

..