SAD MNOGI ŽELE DA MU BUDU PRIJATELJI: Srceparajuća poruka oca jednog dečaka potresla društvene mreže! (FOTO)

Nijedan roditelj ne želi da čuje ili pročita kako njihovo dete nema prijatelje, a tako je bilo i sa ovim kog je srce zabolelo kada je pročitao školski zadatak njegovog autističnog sina i zato je sve ovo objavio na Fejsbuku.
Naime, Kristofer, najmlađi sin Boba Kornelijusa, u školi je dobio papir na kome je morao da napiše neke činjenice o sebi. U delu koji se odnosio na prijatelje, 11-godišnji Kristofer je napisao: „Niko.“

Bob je objasnio na Fejsbuku da njegov sin boluje od jednog oblika autizma. Takođe je fotografisao njegov školski rad i tek kasnije shvatio i uočio ono najvažnije – njegov sin nije imao nikoga koga bi mogao nazvati prijateljem!
Ovaj tata iz Nju Džersija u Americi, za razliku od većine koji kriju nedostatke svoje dece, odlučio je da otvoreno govori o tome. Naime, Bob priča kako su Kristoferova braća imali puno društva tokom odrastanja i mnogo noćenja kod drugara, što je popularno druženje dece u SAD-u.Naravno, Kris je to primetio i jednom upitao da li i on može da prenoći kod drugara ili nekog pozove kod njega.

„Odgovorio sam naravno da može i pitao koga bi zvao. Kada nema odgovor, Kristofer pljesne rukama, što je i ovoga puta uradio. On nije imao odgovor, jer nije imao ime, zato što nije imao prijatelja. Nikada nije imao prijatelja. Nikada“, napisao je Bob i objasnio da nije imao rešenje niti odgovor za svog sina.Kaže da je njegov sin „veoma pametan i ima sjajan smisao za humor“ i da, iako često privlači pažnju odraslih, njegovo stanje uznemirava drugu decu. Bob baš i nije razumeo niti znao, da njegov sin do te mere oseća podelu i odbijanje vršnjaka.

„Uglavnom to nisam primećivao i tek sam sve shvatio kada je to napisao u školi. Tada me je po prvi put istina šibnula u lice“, priča Bob.

Sada mnogi pokušavaju da svojom pažnjom i lepim rečima dopru do Kristofera, a Bob se nada da će njegov sin uskoro imati veće šanse za sklapanje prijateljstava, jer su sa njegovom situacijom sada svi upoznati, a sam Kristofer je više svestan svojih potreba.
(Izvor: Mirror / BKTVNews)

..