Žena je od muža čuvala tajnu 50 godina u jednoj kutijici da bi mu na samrti rekla da je otvori, kada je vidio šta se nalazi odma je zaplakao , ovakva ljubav je čudo!

Ovo je priča koja će vas oduševiti . Ovaj bračni par je bion u braku više od 50 godina. Zajedno su dijelili sve i nisu imali skrivenih tajne, osim jedne. Žena je dugo čuvala staru kutiju od cipela na ormaru u njihovoj spavaćoj sobi, koju muž nikada nije otvarao jer je onda tako tražila.

Muž nikada nije razmišljao o tome šta se nalazi , da je na nju čak i zaboravio sve do dana kada se žena smrtno razboljela i završila u bolnici na samrti.
Kako su oboje mislili da će uskoro doći kraj njenom životu , po prvi put mu je dala dozvolu da otvori tu kutiju. Uzeo stolicu, popeo se i skinuo u kutiju. Ono što je vidio unutra, zamalo ga oborilo sa nogu. Unutra su bile dvije heklane lutke i 95.000 dolara u kešu!
Iznenađen odma se vratio u bolnicu i pitao ženu šta to treba da znači . Tada mu je priznala dugo čuvanu tajnu: malo prije njihovog vjenčanja, njena baka joj je rekla da u zdravom braku nikada ne treba da bude svađe. Zato je onda odlučila poslije svake svađe sa njim da prećuti i ishekla 1 lutkicu. Muž je bio dirnut njenim riječima.

Bile su samo 2 lutkice u kutiji, što znači da se tokom čitavog života samo dva puta naljutila na njega. Obuzet tolikim osjećanjima, poljubio je svoju ženu.
Tada je upitao otkud joj toliki novac. Prinala je da je taj novac zaradila od prodavanja drugih lutkica koje je heklala u slobodno vrijeme.

..