“Muž me je volio više od svega, ali napustio preko noći: Razlog me zabolio više nego sama izdaja”

Ne biste mi vjerovali kad bih vam rekla da i najstabilnije veze mogu puknuti preko noći, ali to je istina.

Bila sam u braku punih 5 godina i tokom tog perioda samo sam u jednu stvar bila u potpunosti sigurna, a to je da me moj muž beskrajno voli i da će uvijek biti tu za mene. Njegova ljubav prema meni je bila očigledna – tretirao me je kao kraljicu.

Nikad nije učinio nešto da me povrijedi ili rasplače, uvijek se trudio da sve učini baš kako ja hoću i da mi priušti sve što zamislim. Kada bih pokazala prstom u nešto on bi mi to i dao, čak i kada sam bila previše zahtjevna on se nije ljutio na mene.

Nije mi davao povoda da sumnjam u njegovu vjernost. Dao mi je pristup svim svojim mrežama na internetu, računaru, telefonu – šta god sam htjela provjeriti on mi je to dao bez ustručavanja. Svjesna sam da sa mnom nije bilo lako, jer sam jako osjetljiva žena; ali on mi je obećao da će uvijek biti tu za mene.

Imala sam depresivne faze sa kojima sam se uvijek uspješno borila, činila sam sve da ga ne gušim sa svojim problemima ali on se ponudio da bude moj oslonac i tražio je da mu ispričam sve što me muči – što sam i činila. Nije znao pronaći način da me utješi i isčupa iz depresivnih faza ali je ipak bio tu.

To mi je jako značilo. Kako sam starila počela sam sve drugačije doživljavati život, postala sam strašljivija – plašila sam se i svoje sjenke. Prestala sam da rizikujem i činim spontane stvari, voljela sam da sve bude isplanirano. Počela sam primijećivati da on sve više vremena želi da provede vani.

Sve do onog dana kada nije došao kući poslije posla. Nije mi odgovorio na hiljade poziva, samo mi je poslao kratku poruku: “Izvini, ne mogu više. Sutra ću pokupiti svoje stvari pa ćemo se dogovoriti za proces oko razvoda.” Nisam mogla da vjerujem šta čitam.

Onaj čovjek koji me je tretirao kao kraljicu i volio me više od svega – odjednom je sve to prestao? Sve se činilo kao ružan san. Sačekala sam da dođe sutradan da pokušamo riješiti problem, ali kada je došao vidjela sa na njegovom licu da je za njega definitivno kraj.

Samo sam ga pitala “Zašto?”. Na šta je on uzdahnuo i rekao: “Izvini. Ne mogu više da izađem na kraj sa tvojim mislima i problemima. Guši me sve to, i neću da te lažem – Našao sam drugu ženu, i ona je mnogo jednostavnija.” Te njegove riječi su me zabolile više od same izdaje.

On je bio taj koji me je molio da mu ispričam šta me muči, on je taj koji je tražio da imamo otvoren i iskren odnos. Ja sam sve svoje probleme mogla zadržati za sebe bez problema, ali on me je tjerao da se otvorim. Trebalo je dosta vremena da se pomirim sa tim svim, ali uspjela sam.

Shvatila sam da je bolje da smo se razišli jer pored sebe želim čovjeka koji će moći biti uz mene kad mi to treba, a ne samo glumiti podršku kada nije spreman suočiti se sa pravim problemima, prenosi “Pult24“.

Haber.ba

..