Mami ostalo par mjeseci života i jedino želi da je djeca pamte…

Nekoliko dana nakon nove godine dobili su poziv iz bolnice u kojem su im rekli da Tiffany ima uznapredovali kolangiokarcinom ili tumor na žučnim kanalima unutar jetre te da joj ostaje još malo života

Nakon što je mjesecima trpjela želučane tegobe, mlada mama Tiffany Dean (27) iz zaljeva Herne u Kentu neposredno prije Božića 2020. rečeno je da ima kolangiokarcinom, rijedak rak žučnog kanala koji pogađa samo četiri ili pet ljudi na 100 tisuća.

U siječnju su joj liječnici potvrdili šokantnu dijagnozu te su priopćili njoj i njezinu suprugu Seanu (32) da je njezin tumor neoperabilan, što znači da je njezin rak već uznapredovao i da ima još samo nekoliko mjeseci do godinu dana života.

Ta vijest šokirala je sve, pogotovo prethodno zdravu mladu mamu Henryja (7) Chloe (6), i 16-mjesečne bebe Jacoba, a ono što joj sad preostaje je da ostavi nekoliko uspomena, poruka i poklona svojoj djeci.

Tiffany trenutno ide na kemoterapije u nadi da će više vremena provesti sa svojom obitelji.

– To uništava dušu. Zavjetuješ se u bolesti i u zdravlju, ali nikad ne misliš da bi se nešto takvo moglo dogoditi osobi koju voliš – govori Sean.

On se očajnički nada da će Tiffany živjeti još dovoljno dugo da u kolovozu doživi njihovu petu godišnjicu braka.

– Čini mi se kao da gubim djelić sebe – kaže Sean.

Ovaj par upoznao se u pubu u kojem je Sean radio kad je ona imala samo 18, a on 23 godine, a sada zajedno planiraju poklone koje će Tiffany ostaviti za svoju djecu sve do njihovog 18-og rođendana. Osim toga, snimat će se kako bi im Sean mogao puštati njezine poruke da se barem sjete kakav je glas imala.

– Gledali smo film jednom zajedno kod kuće prije nekoliko godina. Bilo je to nakon što smo dobili Henryja te smo pokušavali imati spoj svakog petka i subote navečer. U tom filmu roditelj umire i ostavlja darove iza sebe. Taj film stvarno je inspirirao Tiffany. Uvijek je govorila: ‘To bih učinila da ikad znam da ću umrijeti’ – govori Sean.

Sada se ova mama trudi zamisliti budućnost i isplanirati prikladne poklone za svako svoje dijete kako odrastaju.

– Henry voli X-Box, Roblox i Minecraft pa će njegovi pokloni biti stvari povezane s tim. Za Chloe su to stvari poput nakita i Tiffany joj želi ostaviti nešto novca kako bi si probušila uši kad navrši 13 godina i kako bi si kupila lijepe naušnice. A ona će sigurno željeti i svoju prvu šminku – govori Sean.

Mama se također nada da će ostaviti dobru svotu novca za plaćanje autoškole kada njezina djeca napune 17 ili 18 godina, a željela bi odabrati i komad nakita koji će Chloe odmotati na dan njezina vjenčanja. prenosi “Index“.

Biranje poklona za bebu Jacoba bilo je teško, jer je još uvijek malen.

– Što se tiče Jacoba, mi ne znamo što će mu se sviđati, pa će mu Tiffany nabaviti igračke za njegovu dobnu skupinu sve do desete godine. Tada će ostaviti novac, odložiti za svaki rođendan nakon toga, kako bismo mu mogli dati poklon od nje – objašnjava Sean.

Usprkos svemu, kod njih je i teška financijska situacija jer je Tiffany napustila posao njegovateljice da bi ostala kod kuće, a Sean je bio prisiljen prestati raditi kao slikar i dekorater 2018. nakon što mu se pogoršala njegova ozljeda leđa, pa su novac za poklone prikupili na GoFundMe stranici.
Haber.ba

..