ODGOJILE JE ŽIVOTINJE IZ DŽUNGLE: Nećete vjerovati kakvo djetinjstvo je imala ova mala djevojčica!

Upoznajte Moglija modernog doba – Tipi Degre, koja je odrasla s divljim životinjama u Africi. Tipi je prvih deset godina života provela uz neke od najnevjerovatnijih divljih životinja. Alan Degre i Silvi Robert, Tipini ponosni roditelji, po zanimanju fotografi divljih životinja, odlučili su da svoju kćerku vaspitaju netradicionalno, u srcu Afrike. Prije nego što je Tipi rođena, njeni roditelji (porijeklom Francuzi) odlučili su da se presele u Namibiju.

Fotografija iz Tipinog detinjstva

Tipi nije obična djevojčica – od dana kada se rodila provela je 10 godina u divljini.

Tipi s divljom pticom

Ona je preslatka i jedinstvena i podsjeća nas na Moglija iz “Knjige o džungli”.

Okružena divljim životinjama od samog rođenja

Išla je u školu dvije godine, ali nije bila kao ostala djeca i roditelji su odlučili da je školuju kod kuće.

Tipi je Mogli modernog doba

Kada je imala 16 godina, Tipi je napisala priču o svom životu u divljini. O njoj je do sada snimljeno 6 dokumentaraca i trenutno studira kinematografiju.

“Tipi je uvijek govorila da svi imaju dar za nešto i da je ovo njen.” – objašnjava Silvi. “Ona je bila bliska s divljim životinjama i imala nevjerovatnu komunikaciju s njima. Vjerovala je da su ove životinje njeni prijatelji.”

Njena majka je rekla: “Linda, noj s jedne od afričkih farmi koje smo posjetili, bila je toliko mirna da nismo mogli da slikamo kako je Tipi jaše. Lindu je toliko bilo strah od toga da potrči dok je Tipi na njoj da uopšte nije htjela da se pokrene.”

Silvi smatra da je odluka da Tipi odgajaju u divljini bila dobra i ne žali zbog toga. “Neizmjerno mi je drago što smo svom djetetu mogli da ponudimo ovakvo odrastanje umjesto odrastanja u gradu. Mi smo živjeli s merkatima u pustinji Kalahari 6 godina prije nego što je Tipi rođena i željeli smo da i naša kćerka to iskusi.” – kaže Silvi.

Tipi Degre u 2015. godini!

Tipi diplomirala na studijama kinematografije i onda upisala Univerzitet Sorbona u Parizu. Njena majka kaže: “Tipi sebe smatra Afrikankom i želi da dobije Namibijski pasoš. Želi da postane ambasador Namibije. Ovo je kao priča o Mogliju, s tim da je Tipina priča stvarna.”

Pogledajte video o ovoj nevjerovatnoj djevojci!

..