Lagana mousse torta s malinama –

Ako su i vama maline jedno od omiljenog ljetnog voća, onda imamo pravi recept za vas. Lagana i osvježavajuća torta s malinama oduševit će sve ljubitelje voćnih slastica!

Biskvit

6 jaja

200 g glatkog brašna

½ praška za pecivo

120 ml ulja

50 ml mlijeka

250 g šećera

naribana korica 1 limuna

1 žlica arome vanilije

Mousse krema od malina

500 g malina

200 g šećera

200 g tekućeg jogurta

2 x 10 g želatine u prahu

500 ml slatkog vrhnja

Priprema

Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte aromu vanilije, limunovu koricu, mlijeko i ulje. Smjesi od žutanjaka naizmjenično dodajte snijeg od bjelanjaka te brašno pomiješano s praškom za pecivo i sve lagano sjedinite.

Smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Biskvit pecite 30-40 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Ohlađeni biskvit prerežite dva puta tako da dobijete tri jednaka biskvita.

Maline izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu zajedno sa šećerom. Želatinu prema uputama na pakiranju namočite u vodi, ostavite da nabubri pa otopite na laganoj vatri.

Otopljenu želatinu pomiješajte s pireom od malina. Ako ne volite koštice, pire od malina procijedite kroz sitno cjedilo prije nego što umiješate želatinu. Ja ih nisam micala jer mi ne smetaju.

Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag pa sjedinite s jogurtom i pireom od malina.

Svaki biskvit navlažite s malo mlijeka pa premažite s 1/3 kreme od malina. Tortu slažite u kalupu u kojem se pekao biskvit, a rub kalupa obavezno obložite masnim papirom.

Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći. Prije posluživanja tortu dodatno ukrasite šlagom ili drugačije – prema želji.

https://zenavrsna.com/


(Preuzeto sa: kuhajtesanama.net)

..