Boem kocke!

Sastojci:

Tijesto:

Krema:

Glazura:

Priprema:

Biskvit:

  1. Izmješajte jaja sa šećerom. Brašno prosijte s kakaom i praškom za pecivo, dodajte jajima i na kraju dodajte ulje. Smjesa je klasična, biskvitna. Zatim uzmite kalup za kolače, dimenzija 42×29 cm, odrežite 4 masna papira veličine kalupa.
  2. Na prvi masni papir izlijte sloj biskvitne kreme i pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva dok se ne počne odljepljivati od papira, dakle morat ćete malo stražariti kod pećnice.
  3. Nakon što se ispeće, izvadite ju skupa s papirom van, stavite novi papir i opet smjesu, i tako sveukupno 4 puta. Kada su biskvitne kore gotove, ostavite ih sa strane da se ohlade.

Krema:

  1. Mlijeko zavrijte sa šećerom, možete dodati i mahunu vanilije. Zatim uzmite 3 praška za puding i umutite u malo mlijeka sa strane te dodajte u mlijeko koje ste kuhali (prema uputama). Malo prohladite kremu i dodajte maslac pa kremu izradite pjenasto sa pjenjačom.

Glazura:

  1. Zavrijte vrhnje i prelijte preko usitnjene čokolade, miješajte dok smjesa ne postane gusta. Također možete raditi i klasičnmu glazuru na pari s uljem ili maslacem.

(coolinarka.com)


(Izvor: kupujtesigurno.com)

..