Ovo je najjednostavniji način da smršate bez mnogo napora!

Ukoliko do ljeta želite da smršate ne morate da sprovodite dijetu da bi se riješili kilograma. Postoji mnogo načina kako da se riješite neželjenih kilograma bez mnogo muke. Pridržavajte se sljedećih pravila i rezultati neće izostati.

  1. Voda – pijte što više obične vode, najmanje osam čaša dnevno. Voda ubrzava metabolizam i pomaže pri mršanju.
  2. Hodanje – S obzirom da je prošlo ružno vrijeme i niske temperature u borbi protiv kilograma najbolje je hodanje. Potrudite se da idete pješke tamo gdje možete. Svaki dan najmanje sat vremena šetajte, bit ćete u formi i usput ćete trošiti kalorije.
  3. Izbjegavajte ugljikohidrate i šećer – oni su najveći neprijatelji dobre linije, prema tome svedite ih na minimum.
  4. Konzumirajte mlijeko – dugo se smatralo da mlijeko treba izbjegavati jer je bogato kalorijama,naprotiv, mlijeko pomaže i pri mršanju i snadbijeva tijelo kalcijem koji je neophodan za normalno funkcionisanje organizma.
  5. 5.Plešite – navijte muziku i zaplešite. Spojite ugodno sa korisnim i kalorije će se trošiti.
  6. Ne preskačite doručak – doručak je najzdraviji obrok i sve što unesete za doručak obavljajući svakodnevne obaveze sigurno ćete potrošiti, a osjećat ćete se dobro. Samo pazite da ne jedete suhomesnate proizvode.
  7. Ne spavajte nakon jela – Dajte želucu šansu da provari hranu na lakši način, ukoliko odete na spavanje nakon jela, usporavate metabolizam i hrana se sporije vari.
  8. Izbjegavajte alkohol – to su bespotrebne kalorije.
  9. Ne koristite lift – gdje god ima lift trudite se da ga ne koristite, nego da idete pješke.
  10. Nagradite se – nekom krpicom svake sedmice kada vidite da ste lakši, to će biti dobra motivacija za ubuduće

(Izvor: receptii.com)

..