PREKRASNE BELE PRALINICE – Balkanska Kuharica

SASTOJCI:
500 g bele čokolade
75 g suvih brusnica sa ukusom maline ili obične

100 g seckanih neslanih pistaćia

PRIPREMA:
Čokoladu otopiti na pari.
Brusnice i pistaćio iseckati na manje komade i trećinu od njih ostaviti na stranu.
U otopljenu čokoladu dodati dve trećine pistaćia i brusnica i sve to dobro promešati.
U kalup veličine, 17cm X 27cm u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, isipati celu smesu a preko posuti ostatak seckanih pistaćia i brusnica.
Ostaviti za nekoliko sati u frižider ili najbolje preko noći.
Pre nego što isečete na kocke po vašoj želji, ostavite na sobnoj temperaturi pola sata, jer ako to ne uradite, pucaće vam i nećete moći da isečete podjednake kocke.
Poslužiti uz kafu ili ih zapakovati i pokloniti prijateljima.
Za vas, koji imate kalupiće za praline otopljenu čokoladu pomešati sa svim seckanim brusnicama i pistaćiima,sipati u kalupiće i ostavite nekoliko sati u frižider da se dobro stegnu, istisnuti ih iz kalupa i poslužiti.

Takođe smanjiti količinu sastojka ako koristite kalupe za praline, 500 g čokolade će vam dati jako puno pralina,biće vam dovoljno oko 150 g čokolade i pola od brusnica i pistaćia.
Po želji možete staviti koje god hoćete suvo voće ili vrste koštanih plodova( orahe, lešnike,bademe,pikan orahe…) možete dodavati razna ekstraktna ulja sa ukusom narandže, linmuna,lavande….pustite mašti na volju.

Prijatno!!!!

POSLUŽIVANJE:
Od ove smese takođe možete praviti male konfetiće, ostaviti da se smesa malo prohladi, vaditi kašičicom na papir za pečenje, ohladiti ih i ohlađene stavljati u papirne korpice.
Izvor: coolinarika.com (Pomoravka)

(Izvor: balkanskakuharica.info)

..