Djevojčica se spasila od otmičara zahvaljujući triku koji je naučila mama!

Vozač, bjelac 40-ih godina s kratkom bradom, držao je ruku preko lica, a za njim policija još traga.

Djevojčica Madison (11) i njena prijateljica šetale su u blizini parka u gradu Pekan Kirk u američkoj državi Arizoni.

U jednom trenutku kraj njih se zaustavio muškarac u bijelom kombiju i rekao Madison da je njen brat doživio nesreću i da ona mora poći s njim.

Na to ga je djevojčica upitala koja je šifra, što ga je prilično zbunilo. Djevojčica je odbila da uđe u kombi, saopštila je lokalna policija.

– Jako sam se uplašila da se mom bratu nešto dogodilo, ali onda sam ga se sejtila da pitam za šifru, a kad je nije znao pobjegla sam.Naime, njena majka je smislila šifru i objasnila je djeci da ako im iko ikada kaže da je prijatelj i da želi pomoći, neka ga pitaju zna li je.

– To je mojoj kćerki spasilo život. Nikad mi nije palo na pamet da ćemo zaista morati upotrijebiti šifru, ali jako sam ponosna na nju jer se toga sjetila – kaže mama Brenda Džejms.

– Kad sam mu to rekla, kao da je smrznuo lice i samo odjurio dalje. Tek onda sam počela da osjećam strah jer sam shvatila da je situacija bila jako opasna – ispričala je djevojčica.

Policija je kasnije saopštila da su djeca koja su se igrala u susjedstvu isto potvrdila da su vidjela kombi. Rekli su da je pravio krugove oko parka neko vrijeme.

Vozač, bjelac 40-ih godina s kratkom bradom, držao je ruku preko lica, a za njim policija još traga, piše “100 posto“.
haber.ba

..