Zbog MALTRETIRANJA VRŠNJAKA su se RAZBOLELE: Govorili su im da su DEBELE I RUŽNE a danas imaju 18 godina i NIKO IH NIKAD NE BI PREPOZNAO, možete li vi?

Celo školovanje su ove bliznakinje trpele ruganja i maltretiranje zbog svog izgleda.

Kako kažu Lusi i Emili Tomas, Britanke iz seoceta Abertisvig, celog života su im se vršnjaci u školi podsmevali zbog težine i činjenice da su ih roditelji stalno oblačili u istu odeću.

Godine vršnjačkog nasilja ostavile su traga na njima, pa obe pate od anksioznosti i niskog samopouzdanja.

– Imale smo samo jedna drugu i mogle smo da se oslonimo samo jedna na drugu u tim najgorim periodima “ružnog pačeta” u pubertetu – kažu one medijima.

A onda, sa 15 godina, rešile su da izađu iz svojih ljuštura i pokušaju da povrate samopouzdanje.

Počelo je tako što su se prijavile na lokalni izbor za Misice.

Lusi je ta koja je ohrabrila Emili da učestvuje u jednom izboru. Nije im bio cilj nagrada već šansa da, kako kažu, “inspirišu i osnaže žene različitog izgleda i različitog porekla od devojaka koje imaju standardni tip lepote”.

Emili je pokušala i ne samo da je ojačala samopouzdanje, već je, kako kaže, po prvi put osetila pripadnost zajednici.

Uskoro su obe počele da učestvuju u sličnim izborima za lepotice, a sređivale su jedna drugu.

Danas sestre imaju 18 godina. Faza “ružnih pačića” odavno je iza njih i sada su to devojke koje samopouzdanjem, empatijom, stasom i lepotom osvajaju titule jednu za drugom.

Emili je tako prošle godine ponela titulu “Mis Tinejdžerki” a i Lusi je ove godine ponela titulu “Miss Enchanting World”.

Svoju priču dele sa ljudima da bi ih ohrabrile i pokazale im da, čak i ukoliko imaju problema sa samopouzdanjem, mogu da izgrade svoj život i ličnost od nule i nađu sreću i zadovoljstvo.

..