“U restoranu dali bočicu vode mojoj Loli (7) Bilo joj muka od terapije za RAK. Onda je stigao račun”

Zgrožena mama tvrdi da joj je rečeno da plati bočicu vode u restoranu McDonald`s, koja je dana njenoj sedmogodišnjoj kćerki, koja je povraćala nakon teškog tretmana liječenja kancera, piše britanska štampa.

Djevojčica po imenu Lola Griffiths-King osjetila je mučninu i počela povraćati u fast-foodu u Merseysideu, nakon što je ranije tog dana primila hemioterapiju.

Mama Beth King posjetila je restoran u Liscard Crescentu, u gradu Wallasey (Engleska), sa 7-godišnjom Lolom i njenom malom sestrom Stellom (5) u subotu.

Lola, koja ima akutnu limfoblastičnu leukemiju još od rođenja, ali je dijagnozu dobila tek početkom ove godine, tražila je oko pola 4 poslijepodne da odu u McDonald`s.

Mama je pristala, jer curica koja prolazi kroz «intenzivnu hemioterapiju» je rijetko gladna..

Beth je izjavila za The Liverpool Echo: «Lola je rekla da želi ići u McDonald`s i ja sam pristala zbog njenog stanja. Ona ima vrlo malo energije i slab apetit i ako nešto želi, pokušavam joj to ispuniti». dok su Beth i 5-godišnja Stella jele, sama Lola, koja trenutno ima ispod 23 kilograma, počela se osjećati loše i povraćati.

Njena mama pretpostavlja da je djevojčica počela osjećati mučninu zbog hemioterapije koju je primila ranije tog dana, u 9 ujutro.

30-godišnjakinja je izjavila: «Ona nije jela danima, i dok smo njena sestra i ja skupa s Lolom sjedile u restoranu, ona je počela povraćati, nakon što ju je hemioterapija tog dana potpuno shrvala. Već joj je bilo neugodno, zbog toga što ljudi često zure u nju, jer je zbog terapije izgubila kosu. Čistač je došao s bočicom McDonald`sove vode, jer Lola ne može piti vodu iz česme, od koje joj bude muka…»

Mamu je, međutim, zaprepastilo, kada se radnik fast-fooda pojavio nešto kasnije tražeći da naplati bočicu vode, po njenoj cijeni od 1,29 funti (oko 1,5 euro).

Žena, koja inače ne radi da bi se mogla brinuti o bolesnom djetetu, čula je da je menadžer restorana tražio od čistača da naplati vodu!?

«Pet puta sam tražila da menadžer dođe i da porazgovaramo, čekala sam 40 minuta, ali se niko nije pojavio», prisjetila se Beth, majka četvero djece.

Onda je ona sama otišla do šanka kako bi razgovarla s menadžerom, ali joj je jedna od radnica rekla da ne znaju ništa o incidentu. Uposlenici su ponudili da sami plate bočicu vode, što je Beth odbila.

Kasnije se McDonald`s na neki način dosta uvijeno izvinio, navodeći da žele da se svi njihovi gosti osjećaju ugodno, i da im je žao ukoliko neki od njih bude uznemiren. Pozvali su Beth da dođe da razgovaraju o incidentu.

..