Ovi tjelesni znakovi pokazuju da imate problema sa zdravljem: Nikako nemojte ignorisati ove znakove poput sijede kose, hladnih stopala i još neke od njih jer mogu da znače sljedeće

Ljudsko tijelo je nevjerojatna mašina koju treba redovno servisirati i paziti.
Upravo zbog toga, vrlo je važno da osluškujete što vam ono govori. Ovo su neki od znakova koje ne smijete ignorirati, ali nikako.

Sijeda kosa prije 40. godine

Sijede vlasi su prirodna pojava koja dosta često zavisi i od genetike, ali ako već u tridesetim godinama imate više od 50% sijedih dlaka na kosi to može svakako biti znak da imate dijabetes.

Mladeži

Mada je većina mladeža na tijelu bezopasna, neki od njih znaju biti poprilično opasni, posebno oni koji nastaju kada ste puno izloženi suncu, Senilna ili aktinična keratoza može nastati zbog prekomernog izlaganja suncu i njegovog UV zračenja i ubraja se u predkancerogene promjene.

Beonjača

Ona uvijek treba da bude bijela, osim kod nekih prehlada ili upala oka. Ako vam je beonjača žuta to može da bude znak da imate žuticu, kao i da imate neke probleme sa jetrom ili žuči.

Ispucale usne

Promjene koje imate na završecima usana, kao neke ranice mogu da znače da u organizmu imate manjak vitamina B , kao i cinka, a ako se pucanja usana javljaju često, može biti u pitanju da imate gljivičnu infekciju.

Otečen vrat

Ako primjetite oticanje vrata odmah se obratite svome ljekaru jer to može ukazivati na neke probleme sa štitnom žlijezdom, a to je posebno uobičajeno kod žena između 20- 50 godina starosti

Crveni dlanovi

Užareni i crveni dlanovi mogu biti uzrok dermatitisa, ekcema ili alergijske reakcije na metale, lijekove, hranu ili piće. Međutim, isto tako, ovakva promjena može biti i znak bolesti jetre.

Hladna stopala

Stopala su dio tijela koje su najudaljeniji od srca i a njima se manifestuju prvi problemi vaskularne prirode. Rajnaudova bolest (povremene epizode blijedih i modrih prstiju) jeste autoimuna bolest koja uzrokuje stezanje krvnih sudova u delovima tijela kao što su ručni i nožni prsti, nos i uši, zbog čega oni postaju hladni, blijedi pa čak i utrnuti.

..