NAJTUŽNIJA PRIČA MJESECA: Djed bio usamljen pa DAO SEBE NA USVAJANJE jer nije želio da umre sam… Pogedajte šta se onda dogodilo!

Han i njegov sin ne razgovaraju već neko vreme, a 85-godišnji starac je rekao svojim komšijama da se plaši da umre sam

Deka Han Zičeng iz Kine odlučio je jednog hladnog decembarskog dana prošle godine da napiše neobičnu poruku. “Usamljen starac u osamdesetim godinama. Snažnog tela, može da ide u kupovinu, kuva, i stara se o sebi. Bez hroničnih bolesti. Penzionisan na naučnom institutu u Tjanđinu, sa mesečnom penzijom od 900 dolara (755 evra)”, napisao je.

– Ne želim da idem u starački dom. Nadam se da će me usvojiti neka dobrodušna osoba ili porodica, negovati me u starosti, i sahraniti me kada umrem – dodao je.

Han i njegov sin ne razgovaraju već neko vreme, a 85-godišnji starac je rekao svojim komšijama da se plaši da umre sam, piše Vašington post.

Stare ljude u Kini obično čuvaju deca i unuci, ali zbog politike rađanja jednog deteta i izmenjenog stava mladih prema starima, u današnje vreme sve veći broj seniora živi bez podrške.

Ipak, Hanova poruka postala je viralna, i njegov telefon je uskoro počeo da zvoni. Uprkos tome što je stekao nekoliko prijatelja, nije pronašao porodicu koja će brinuti o njemu, piše Vašington post.

Umro je u martu ove godine, i dalje ne našavši nikoga da ga usvoji, ali je pred smrt uspeo da nazove jednog od svojih novih poznanika, smirujući svoj strah da će umreti sam, prenosi b92.

Jedan od njegovih sinova, koji živi u Kanadi, porekao je navode svog oca, i insistirao na tome da su njegova deca dobro brinula o njemu. Ipak, nije imao nikakav dokaz koji bi mogao to da potvrdi.

Telegraf.rs

..