VIDEO- Platio kaznu koja je bila stara 44. godine jer ga je grizla savjest: Zbog poruke u kojoj objašnjava svoj postupak policajci ostali u čudu

Teško je ljudima živjeti i u svome poštenju, a i u nepoštenju. Pošteni ljudi u nekim svojim nepoštenim istupima često ili skoro uvijek imaju problema sa svojom savješću, pa često ih ti neki nepošteni postupci proganjaju cijeli život i zbog njih nikada nemaju mira i nikada nisu opušteni.

Pa je tako i ovoga Amerikanca duga grizla savjest pa je zbog toga platio svoju kaznu za saobraćajni prekršaj koji je napravio ni manje, ni više nego 44. godine prije.

Službenici policijske stanice u gradu Minersvillu u amerčkoj državi Pensilvaniji su jednoga dana zaprimili kovertu u kojoj se nalazilo pet dolara sa porukom.

Šef policije ove stanice je rekao kako se iz poruke jasno vidi da je neki savjesni Amerikanac odlučio da plati svoju kaznu koja mu je izrečena zbog pogrešnog parkiranja davne 1974 godine.

U poruci je pisalo, i potpisano je od strane nekog Davea da on tu kaznu nosi sa sobom više od 40 godina i da je i ranije imao namjeru da je plati i da se izvinjava što nije do kraja otkrio svoj indetitet.

Novčana kazna je izrečena u vrijednosti od dva dolara, ali ju je savjesni Amerikanac pretvorio u pet dolara uračunavši i određenu kamatu.

Razlog zašto ovaj građanin nije ranije sankcionisan je taj jer u to vrijeme nije postojala prava registracija svih vlasnika i svih vozila, pa je stoga ova kazna nekako prošla ispod radara.

Ujedno je izračunato da kazna sa zateznim kamatama sada iznosi 20 dolara, tako da savjesni Amerikanac opet državi dođe 15 dolara.

Ponekada se baš ne isplati biti pošten.

..