Najopasnijih 14 grešaka kojim bez znanja uništavate svoj telefon (broj 12 je opasan po čak za vaš život)

Memoriju telefona ste napunili maksimalno i predugo punite telefon- možda su vam aplikacije i klipovi zabavni koje imate na telefonu, ali trebate se zapitati da li je vašem telefonu potrebno slobodnog prostora kako bi mogao pravilno funkcionisati. Kada ostavite telefon da se puni preko noći dok vi spavate, onda ga tako uništavate.

Izlažete telefon ekstremnim temperaturama- kada je temperatura ispod nule, ili je viša od 35 stepeni, onda na takvim temperaturama trebate izbjegavati korištenje telefona u dužem periodu. To ne mora značiti da trebate prekinuti slikati divne planinske predjele ako ste na odmoru preko zime, ili da ste na moru pa je temperatura previsoka nego samo pazite na dugo izlaganje.

Ne ažurirate svoj softver- postoje osobe koje stalno ignorištu notifikaciju kada vam vaš telefon govori da biste trebali ažurirati svoj softver. Nikada to ne biste trebali previše odlagati jer je vašem softveru potrebno to unaprijeđivanje s razlogom, te radi toga ga trebate uraditi s vremenom. Upravo to može da spriječi vaš telefon da bude previše spor, ili da čak ne funkcioniše kako bi trebao.

Ne gasite telefon- vašem telefonu je potreban odmor, a ovu situaciju trebate zamisliti kao da vi konstantno drijemate, ali nikada ne spavate. Sigurno tako ne biste mogli funkcionisati, a isto tako trebate gledati svoj telefon jer kada ga ostavljate uključenog non stop, onda to može biti stresno za vaš telefon i nikada mu ne dajete šansu za hlađenjem. Dajte šansu vašem telefonu da se odmori i radit će odlično. Velika greška je kada koristite oštećene kablove jer su oni opasni za svaki električni uređaj i uvijek trebate provjeravati svoje kablove.

..