Rađala je svoje treće dijete, a onda je doktor pogledao tamo dole i ostao zaprepašten kada je vidio

Imena Angie i Gina vam vjerovatno ništa ne znače, međutim to je jedan predivni bračni par koji je imao dvoje djece, preciznije dva predivna dječaka. Imali su želju da dobiju djevojčicu pa sue strašno obradovali kada ime je doktor rekao da je Angie ponovo ostala trudna.


Kada su saznali da je Angie trudna, potajno su se nadali će dobiti djevojčicu, ali je uslijedilo pakleno iznenađenje jer je Angie nosila ne jednu, ne dvije već tri bebe u svome stomaku. Ono što je dodatno začinilo kompletnu situaciju je to što su sve tri bebe bile djevojčice. Bili su zaista presretni a djevojčicama su dali imena Camilla, Anabella i Daniella.Problem je nastao kada su dvije djevojčice dijelile zajedničku posteljicu. To je značilo da jedna djevojčica dobija više zraka i vode a druga manje. To je moglo predstavljati ozbiljan problem i izazvati koban ishod za jednu od djevojčica. Doktori su međutim intervenisali blagovremeno i Angie je rodila tri zdrave djevojčice.

Blizanci predstavljaju dva embrija koja se u tijelu majke istovremeno razvijaju i rode se neposredno jedan poslije drugog. Ako se radi o tri, četiri ili više embrija onda su u pitanju trojke, četvorke, petorke i td. Dijelimo ih na jednojajčane blizance tj. blizance koji su nastali iz jedne jajčane stanice, dvojajčane (heterozigotne) blizance odnosno blizance koji su nastali iz dviju odvojenih oplođenih jajnih stanica te sijamski blizanci, srašteni dvojci.

Inače, blizanci ili trojke su jako slatka pojava pogotovo zbog toga što su potpuno identični. Pogledajte zanimljivi video koji smo vam pripremili i uživajte.

..